Titia Beukema

vuurtoren schier
bloemen
molen Noordlaren
voordeur Hoge der Aa

Titia Beukema - aquarellen en houtsneden

van 8 september t/m 17 oktober 2020 in 't Clockhuys

Ik teken, schilder en maak grafiek. De inspiratie komt uit de stad waar ik ben opgegroeid, Groningen, en  omgeving. Ik word aangetrokken door “toevallige" stillevens. Dit kan gebeuren door een bepaalde compositie, kleur, sfeer of lichtval. Ik probeer mijn eigen beleving daarvan weer te geven. Mijn onderwerpen zijn: interieurs, stadsgezichten en havens. Maar ook landschappen en water hebben mijn interesse: het Groninger of Drentse landschap, de Waddenzee en de eilanden.

Van 1997 tot 2002 heb ik avondopleiding Minerva gedaan, waar ik ben afgestudeerd met grafiek. Daarna ben ik lid geworden van “HOLT”, de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers. Ik maak elk jaar een paar houtsnedes ,en exposeer regelmatig met deze groep.

In 2015 heb ik de Klassieke Academie afgerond. Ik maak nu afwisselend houtsnedes, aquarellen, en schilderijen in olieverf of acryl.

Hier in het Clockhuys laat ik werk zien dat ik heb gemaakt tijdens een aantal schilderweken met zeilschip de “Mars” op de Waddenzee, en werk dat ik heb gemaakt tijdens mijn fietstochten door de provincie. Verder olieverfschilderijen uit een serie voor mijn eindexamen aan de Klassieke Academie: de gang en trap van een oud grachtenpand aan het Hoge der Aa in Groningen. Mijn houtsnedes zijn vaak gebaseerd op eerdere schetsen.

Titia Beukema

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities