Marjon Beckers

Bokje springen (h=20 cm)
Kikkertango (h=17 cm, 42 cm incl. sokkel)
Heppie (h=23 cm excl. sokkel)
Muisjes (h= 20 cm)

Marjon Beckers - bronzen beelden

van 7 januari t/m 15 februari 2020 in 't Clockhuys

Marjon is in 1986 afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Na jarenlang geschilderd te hebben, legt ze zich sinds 2006  toe op het maken van bronzen beelden, met name bronzen dieren en dikke dames.

Haar enorme passie voor dieren zie je in haar beelden terug, ze laat ze zien in al hun schoonheid en kwetsbaarheid: een greyhound gevangen in zijn vlucht, twee kikkers die gepassioneerd een tango dansen, het kwetsbare veulen dat z’n eerste stapjes zet, een haas die fier rechtop staat, een labrador die je trouw aankijkt, een trotse uil, muisjes die elkaar nooit weer loslaten.. …. En nog vele andere ontroerende dieren.

Daarnaast is een vaak terugkerend thema, volslanke dames in allerlei gymnastische poses, zoals buikspieroefening, bokje springen, vogelnestje, paaldansen…. Het is opvallend hoe lenig ze zijn. Deze dames hebben geen last van hun omvang. Het zit ze in ieder geval zeker niet in de weg. Humor speelt hierbij een grote rol.

Voor meer informatie en foto’s kunt u een kijkje nemen op haar website: www.marjonbeckers.nl.

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities