Koos Bladt

Koos Bladt - glasobjecten

van 20 oktober t/m 28 november 2020 in 't Clockhuys

Medio 2017 maakte ik voor het eerst kennis met glasfusie. Mijn vriendin en ik bezochten de kunstmarkt van Haren en daar stonden twee glaskunstenaars die met deze techniek werken. Ik was er direct door gefascineerd en na met beide kunstenaars een praatje gemaakt te hebben, besloot ik vrijwel ter plekke dat ik ook wilde leren op deze manier glasobjecten te maken.

En dat is dan ook gebeurd. Bij een van beide kunstenaars (Linda van Huffelen) heb ik een workshop gevolgd en Eelco Stoffers van Gekleurd Glas in Groningen heeft me geleerd hoe te werken met een glasoven.

Daarna heb ik ons schuurtje achter ons huis in Garnwerd leeggeruimd, ingericht als werkplaats, een glasoven gekocht en ben voor mezelf begonnen.

Ik maak onderhand veel verschillende dingen: schalen, vazen, lampen, wandobjecten, tuinobjecten etc. en ben voortdurend bezig nieuwe technieken uit te proberen. Naast veelkleurige objecten, maak ik ook geregeld objecten in uitsluitend zwart-wit.

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities