Siebe Branbergen

Noorderhaven, schepen in de sneeuw
A-kerkstraat en A-kerk
Winschoterkade bij de Steentilbrug
Uitzicht over de stad

Siebe Branbergen - schilderijen

van 3 september t/m 10 oktober 2019 in 't Clockhuys

Branbergen 450pxHet wijde Groninger landschap en de Groninger stadsgezichten zijn de onderwerpen die ik graag schilder. Ik gebruik heldere kleuren en vind het altijd een uitdaging om te werken op het doek en daarop de ruimte vast te leggen met zijn voor- en achtergrond.

Mijn naam is Siebe Branbergen en ik woon in de wijk De Hunze in Groningen. Als kind mocht ik graag tekenen, ik vroeg op mijn verjaardag en met Sinterklaas altijd schetsboeken en potloden voor in de tekendoos. Op latere leeftijd ben ik met schilderen begonnen. Ik schilderde eigenlijk alleen in de zomervakanties. Sinds enkele jaren ben ik met pensioen.

Ik verbeeld graag de mooie plekjes van de stad Groningen en het wijde Groningse platteland. Regelmatig ga ik met m’n fototoestel op pad en maak meerdere foto's van het onderwerp.  Mijn uitdaging voor nieuwe schilderijen is altijd: minder precies werken en wat losser te schilderen. De stijl van de Groninger schildersgroep De Ploeg spreekt mij aan.
De doeken zijn soms vrij groot, het is dan heerlijk om op een wit doek mijn voorstelling maken. Ik gebruik zowel het penseel als het paletmes. Ik heb jaren geleden meerdere schildercursussen gevolgd.

HomeStuur een mailAffiche't Clockhuys

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities