Hetty Krook

Hoed van Stieneke van der Graaf voor Prinsjesdag 2018
Hoed van Stieneke van der Graaf voor Prinsjesdag 2019
The Ancient Mariner, inzending wedstrijd 2018 Nederlandse Hoedenvereniging
The Banker's Bowler, inzending wedstrijd 2019 Nederlandse Hoedenvereniging

Hetty Krook - hoeden

van 18 november 2019 t/m 2 januari 2020 in 't Clockhuys

HettyKrook 150pxHoeden maken is een passie!

In december 2014 werd ik gevraagd om lid te worden van de Red Hat Society. Een groep vrouwen van 50+, die zich, als ze samen op stap zijn, kleden in het paars met daarbij een rode hoed.
Een passende hoed vinden lukte mij niet en daarom ben ik op zoek gegaan naar een hoedenmaakster waar ik zelf een hoed kon leren maken. Na de eerste middag les van Hillegonda Hoogvliet was ik besmet met het hoeden virus en is een passie ontstaan.
Mijn kasten gevuld met allerlei stoffen, de schapenvachten en gesponnen wol en het spinnenwiel maakten plaats voor hoedenmallen en hoedenmaterialen en ontstond “atelier Hetty Krook”.
Hoeden kun je in allerlei vormen en stijlen maken, ik werk met stro-soorten en vilt en ik maak hoeden met behulp van houten hoedenmallen. Ook vorm ik hoeden vrij met de hand. Het resultaat is dan een hoed waar maar één van bestaat. Het geeft veel voldoening om hoeden op maat te maken en klanten met een blij gezicht te zien vertrekken. Ik maak zowel dames- als herenhoeden.

Dit jaar heb ik voor het derde jaar een hoed voor Prinsjesdag mogen maken. Men oppert wel eens dat ik een hoed voor onze Koningin zou moeten maken, mijn antwoord is dan: “Ik maak hoeden voor de “Noordelijke Maxima’s”.

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities