Rini van Daele

 

  1. nr. 11 - Flowers
  2. nr. 15 - Yellow
  3. nr. 32
  4. nr. 13

Klik op de kleine foto's voor een volledige afbeelding

Rini van Daele - lichtobjecten

van 9 januari t/m 10 februari 2018 in 't Clockhuys

Mijn werk bestaat uit collages, objecten en installaties. En ik werk vooral met gebruikte, gevonden spullen. Ieder ding heeft zijn geschiedenis, die geschiedenis gebruik ik; de geschiedenis geeft het werk voor mij een extra dimensie. Op deze expositie laat ik met name lichtobjecten zien. Niet alleen het object, maar ook het samenspel met de schaduw is essentieel.

vanDaele300x300pxIk ben in 1961 in Zeeuws Vlaanderen geboren en opgegroeid op een boerderij in de Flevopolder. Werken met je handen speelde een belangrijke rol in mijn jeugd. Van jongs af aan hield ik ervan dingen te maken met mijn handen. De creativiteit was er altijd, het stond echter vanuit mijn geschiedenis in het teken van het maken van nuttige dingen. Tot mijn eigen verbazing kwam ik op mijn 49e op de kunstacademie Minerva, en ontdekte ik hoe het werken met materialen mij inspireerde om nieuwe abstracte vormen te maken.
De natuur en menselijke associaties spelen altijd een rol in mijn werk en de vormgeving is meestal organisch. Verweerdheid en fragiliteit van het materiaal zijn kenmerkend. De objecten zijn om te ervaren.

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities