Rieneke Gollnau

 

Klik op de fragmenten voor een volledige afbeelding

 

Reitdiep 50x50 cm glas € 550,-
Rietdiep - wolken en water -- -- € 420,-
Avondschaduwen Reitdiep 50x50 cm glas € 550,-
Grijs Reitdiep 50x50 cm glas € 550,-

Rieneke Gollnau - tekeningen

van 15 oktober t/m 30 november 2018 in 't Clockhuys

RienekeGollnau 450pxRieneke Gollnau studeerde na haar opleiding tot docent beeldende vakken een paar jaar later af aan de Academie Minerva in Groningen. Hier heeft ze les gehad van realisten als Matthijs Roling En Rein Pol. Sindsdien is zij drukdoende geweest met lesgeven op een middelbare school en met haar werk als beeldend kunstenaar. Jarenlang is zij lid geweest van de Groninger kunstkring De Ploeg. Op dit moment is zij actief lid van de kunstenaarsgroep De Groninger Kroon.

Nadat zij haar ‘lesgeef-periode’ had afgesloten, verhuisde zij van een groot statig huis in Sauwerd naar een beschermd dorpsgezicht huisje aan het water in Onderdendam en brak de tijd aan om weken en maanden op pad te gaan met sleepboot De Tender en met MS de EEMS. Ze maakte tijdens zwerftochten over het Lauwersmeer en het Reitdiep tekeningen en een deel daarvan is samen met enkele eerder gemaakte grotere schilderijen te zien in Kunstcentrum ‘t Clockhuys in Haren.

Op deze tochten heeft zij de weidsheid, puurheid en openheid van dit gebied vastgelegd. De keuze viel op kleurpotloden omdat dit materiaal weinig ruimte nodig heeft. Het is “klein” leven op de boot en minimalistisch werken: Een tekenkist, een tekenblok en kleurpotloden zijn voor haar genoeg om de essentie van leven en schoonheid van wat zij onderweg ziet vast te leggen. Het zijn poëtische verstilde monumentjes van licht, lucht, water en weidse vlaktes geworden.

Commissie Exposities

De Commissie Exposities is een commissie van de Culturele Raad Haren.
Het doel van de commissie is kunst door middel van exposities onder de aandacht van inwoners van Haren te brengen. Tevens wil zij jonge kunstenaars de gelegenheid bieden om hun werk te tonen.

Commissieleden

Gaby Poell - voorzitter
Saskia de Boer
Josje van Donselaar
Hermen Grasman
Frederiek Reitsma
Dick Schaap


Meedoen?

Heeft u belangstelling voor exposeren in Haren of heeft u een andere vraag?
Stuur een mailtje naar:

©2020 Culturele Raad Haren - Commissie Exposities